06.08.2018. godine uspješno je realizovana do sada najveća humanitarna aktivnost Rotary cluba Doboj koji je u saradnji sa Rotary clubom Hasfurt obezbjedio i donirao bolnici „Sveti apostol Luka“ savremeno opremljeno sanitetsko vozilo čija je osnovna namjena mogućnost prevoza u stabilnim uslovima naših beba kojima je potrebna medicinska pomoć u udaljenim medicinskim centrima.
Realizacija ovako skupog trajala je preko dvije godine, Rotary klub Hasfurt je obezbjedio 130.000 KM za kupovinu vozila, Rotary club Doboj je skupio 50.000 KM kroz donacije lokalnih zajednica i svih koji su prepoznali značaj ove akcije za kupovinu mobilnog inkubatora a preostali iznos je obezbjedila bolnica „Sveti apostol Luka“.
Direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju Milorad Živković rekao je da će sanitetsko vozilo, koje je opremljeno vrhunskim pratećim instrumentima, sa mobilnim inkubatorom znatno unaprijediti zdravstvene usluge, s obzirom na to da porodilište godišnje evidentira do 1.300 poroda, od čega deset odsto pacijenata mora biti poslijeđeno u drugi zdravstveni centar.
Rotary club Doboj zahvaljuje se svima koji su prepoznali značaj i podržali nas u ovom značajnom projektu koji je našim bebama obezbjedio savremeno opremljeno sanitetsko vozilo.