26.06.2018. godine Rotary klub Doboj obilježio je 14. godišnjicu rada druženjem sa dragim gostima iz RC Glorija Banja Luka, RC Ilidža Sarajevo, RC Bihać, RC Lukavac, RC Brčko, RC Bijeljina, RC Čukarica Beograd, RC Barje Ljubljana, RC Stara Pazova i RC Dunav Novi Sad na etno imanju člana kluba Rešada Čaplje.
Tradicionalno, na proslavi godišnjice, zvanično su primljeni i novi članovi Rotary kluba Doboj. Ove godine članstvo u klubu dobili su Enver Halilović, Hajrudin Đogić, Radojka Sinanović i Sabina Uzeirbegović.
Takođe predsjedavanje klubom za 2018/2019 godinu predala je Nenadu Stojakoviću dosadašnja predsjednica Sanja Živković prilikom čega se osvrnula na godinu svoga predsjedovanja. U protekloj godini članstvo kluba angažovano je na realizaciji do sada najvećeg humanitarnog projekta – kupovini sanitetskog vozila opremljenog mobilnim inkubatorom, defibliratorom, respiratorom i opremom za imobilizaciju, koje će biti donirano dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka“.

Realizacija te akcije koja je ostvarane u saradnji sa Rotary klubom Hasfurt u oviru Global granta planira se u avgustu ove godine.
Na svečanosti su promovisani lokalni prehrambeni proizvodi, te je predstavljena torta, autorski rad nove članice našeg kluba Sabine Uzeirbegović, koju će nazvati po poznatoj pjevačice narodne muzike Silvane Armenulić, rodom iz Doboja, a namjera je da ona postane brend i nađe se u gastro ponudi ove lokalne zajednice.
Direktor Turističke organizacije Doboja Adrijana Ristić pozdravila je ovakvu ideju promocije grada, te najavila podršku

Fotografije za download