27. april se danas u Holandiji proslavlja kao nacionalni praznik “Kraljev rođendan”. Holanđani tradicionalno priređuju koncerte i velike zabave na otvorenom, jedno od pravila je da se cela zemlja pretvara u narandžastu boju, što je zvanična boja Holandije. Danas smo u Fondaciji Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju upriličili “Narandžasti dan”. Uz svaki rođendan idu i pokloni, a ovaj put djeca Doboja su dobila veliki “poklon” iz Holandije.

– Naša Marlies van Hofen iz UG” Prijateljska kuća “Doboj, zajedno sa humanitarnom organizacijom iz Holandije “Hulpaktie Doboj” donirala je veliku količinu školskog namještaja. Kamion je stigao iz Holandije, smještaj opreme je obezbjedio Rotary Klub Doboj i njegov Čarter predsjednik Brano Marušić. Zlatko Spasojević, direktor Fondacije je organizovao istovar i dogovorio dalju distribuciju namještaja do krajnjih korisnika – izjavila je za Dobojski Info Sanja Živković.

Veze humanosti i solidarnosti koje organizacija “Hulpaktie Doboj” više od 20 godina održava između Doboja i Holandije i za vrijeme poplava su omogućile dostavu donacija stanovništvu, školama, Domu zdravlja, organizacijama osoba sa invaliditetom i drugima. Mališani iz “kutka Doboj” su danas uručili prigodne čestitke i napravili “Narandžasti dan” za svoju dragu gošću Marlies van Hofen.

Izvor: Doboj.Info