Rotari klub iz Doboja za svojih uskoro petnaest godina postojanja organizovao je veliki broj projekata. Global grant koji upravo realizujemo po iznosu spada svakako u najvrjednije. Donatorska večera u Banji Vrućici predstavlja završni dio aktivnosti, a organizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, dok je generalni sponzor Zdravstveno turistički centar “Banja Vrućica”.
Donatorskoj večeri za nabavku mobilnog inkubatora odazvali su se brojni privrednici i kompanije koje na ovaj način najbolje pokazuju razvijenu društvenu odgovornost. Prisutne goste pozdravio je ministar Dragan Bogdanić koji je istakao važnost ovakvih projekata za zdravstvene ustanove i zahvalio se Rotari klubu Doboj na ovoj vrijednoj donaciji.
Posebno se zahvaljujemo ZTC “Banja Vrućica” na gostoprimstvu i uloženom trudu od strane direktora Aleksandra Radoševića i njegovog tima. Takođe zahvaljujemo i lokalnim zajednicima koje su do sada donirali sredstva za ovaj projekat i nadamo se da će se uskoro odazvati i druge zajednice sa regije kako bi završili ovaj projekat odnosno nabavku mobilnog inkubatora.
“Na tržištu postoji velik broj ponuda medicinske opreme, naravno da nam je želja kupiti najkvalitetniji mobilni inkubator, ali to zavisi od prikupljenih donacija, koje će nadamo se skoro biti uplaćene”, rekla nam je Sanja Živković, predsjednica Rotari kluba Doboj. “Projekat je započeo u partnerstvu sa Rotary klubom Hasfurt iz Njemačke sa idejom nabavke savremenog vozila hitne pomoći za bolnicu u Doboju. Međutim u želji da damo podršku djeci odlučili smo se da dio projekat koji će naš klub realizovati bude nabavka mobilnog inkubatora. Gotovo većina prijevremeno rođene djece mora biti smještena u inkubator. U slučaju da postoji potreba za daljim transportom nedonoščeta ona je nemoguća bez mobilnog inkubatora. Cijelim nizom aktivnosti u zajednici i regiji provodili smo ovu akciju koja je imala za cilj i informisanje javnosti o potrebama bolnice za ovom opremom. Cilj Rotarija je unijeti pozitivne promjene u društvu, mi to radimo putem informisanja, obrazovanja i kroz sve vidove humanitarnog rada. Ova naša akcija bila je prepoznata i prihvaćena i od Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece RS “Mrvice”. Još jednom se zahvaljujemo svim našim sugrađanima i svim ljudima dobre volje koji su akciju za svesrdno podržali. U ime prijevremeno rođenih beba – HVALA!”