Iz Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama najavljuju nam izvođenje predstave „Šumska kućica“. Predstava će igrati 14. i 15. novembra od 19 časova u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje. Ulaznice će već od ponedjeljka biti u prodaji na biletarnici Centra za kulturu.
Predstava je namjenjena djeci ali i svim onima koji se osjećaju kao djeca. Dječiji svijet je prepun mašte, radosti, igre i muzike pa smo se trudili da naša predstava bude upravo takva – kaže za Dobojski Info Sanja Živković, predsjednik Udruženja.
Prije dvije godine, 2015. odigrali smo predstavu “Škola za gusare i princeze”. Rudnik i fabrika kreča Carmeuse a.d. Ševarlije-Doboj koji su tada bili sponzori odlučili su nastaviti uspješnu saradnju sa Udruženjem. U novoj predstavi igraju djeca iz programa za predškolsku inkluziju i integraciju “Kutak Doboj”, pjevaju djeca iz gradskog hora “Zvončići”, plešu drugari iz plesnog kluba “Tornado”, a gimnastičke tačke izvode drugari iz škole sporta “SPARTA”. Sve ovo naravno trebalo je podršku i onih nešto starijih pa su nam u pomoć priskočili mladi iz Volonterske sekcije Medicinske škole Doboj, zaposleni u JU Centar za Kulturu i obrazovanje, Američki kutak Doboj, Rotary i Rotaract klub Doboj, UG “Mala kuća” i Visoka medicinska škola zdravstva, fotograf Zoran Lazić “Ptičica”, Mirjana Mladenović kao scenograf i mnogi drugi – dodaje Živkovićeva i naglašava da predstava ima za cilj upoznavanje najmlađih sa pozorišnom umjetnosti, kao i pružanjem mogućnosti djeci i mladima da osjete čaroliju scenskog nastupa.


Publika će biti u prilici da se podsjeti na književno dijelo velikana Branka Ćopića, važnost obrazovanja i škole. Naravno ova predstava govori i o drugarstvu i tome da trebamo biti tolerantni i prihvatati različitosti ali i da radimo na tome da razvijamo svoje mogućnosti.
I kakva bi to bila “Šumska kućica” kada ne bih podsjetili male i velike koliko je važno da čuvamo svoju okolinu, i pravilno koristimo prirodne resurse.
Svima koji dođu obećavamo nezaboravno druženje uz mnogo smijeha, muzike i plesa poručuju iz Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama.
Vijest objavljena i na linku:
http://dobojski.info/kultura/item/19398-dobojski-info-najavljuje-uskoro-predstava-za-djecu-i-one-koji-se-osjecaju-kao-djeca-foto