Članovi Rotary kluba Doboj posjetili su dobojsko porodilište u bolnici “Sveti apostol Luka” povodom 114 godina od osnivanja prvog Rotary kluba. Želja članova kluba je da ove godine počnu sa darivanjem beba rođenih 23.februra, na datum proslave osnivanja.
Predsjednik kluba Nenad Stojaković nam je izjavio kako su se nadali većem broju beba, pa su bili i iznenađeni da se u subotu rodila samo jedna beba. Prigodne poklone uručili su mami Nadeždi Milošević iz Modriče za bebu Kasiju.

Rotary klub Doboj je prošle godine dobojskoj bolnici donirao mobilni inkubator neophodan za kvalitetan prevoz prijevremeno rođenih beba.
Načelnik odjela prim. dr Gordana Sredanović istakla je kako su već imali ranijih godina dobru saradnju sa Rotary klubom Doboj kada su dobili vrijednu donaciju, tri ginekološka stola, i kako se iskreno nada da će u novim aktivnostima kluba biti i projekata podrške za ovaj odjel.

Predsjednik kluba je istako da su najmlađi sugrađani svakako prioritet i da većina aktivnosti kluba je vezana upravo za podršku djeci i mladima.
Nastojimo da obuhvatimo sve važne oblasti tako da pored zdravstva tu su svakako projekti i akcije vezane za obrazovanje, kulturu i sport. I ovom akcijom, koju ćemo nastojati održati kao tradiciju za naredne godine, želimo da pokažemo važnost brige zajednice za djecu, što je i jedan od prioriteta djelaovanja rotarija, jer djeca su budućnost svakog društva. Rotary organizacija nastala je u Čikagu u Sjedinjenim Američkim Džavama, 23.02.1905.godine kada je osnovan prvi Rotari klub sa ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu. Danas rotari zajednica broji preko 27.000 rotari klubova u preko 150 zemalja. U prosjeku na svakih 14 sati u svijetu se formira novi klub. Rotari zajednica u BiH je u razvoju i u njoj djeluje 15. klubova.

S ponosom mogu istaći da Rotari klub Doboj jedan je od najaktivnijih, ne samo u BiH nego i u regionu, i 22. juna ove godine proslavićemo petnaest godina postojanja. U proteklom periodu sprovedene su brojne akcije organizovanja svih vidova pomoći pojedincima i zajednici.

Prošle godine završili smo naš najveći projekat gdje smo uz pomoć Rotari internešela i prijateljskog kluba Hasfurt iz Njemačke dobojskoj bolnici donirali novo sanitetsko vozilo sa pripadajućom opremom u vrijednosti preko 100.000 eura.