Rotari klub Doboj organizovao je dobrotvornu lutriju čiju su prihodi namijenjeni za dovršetak Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u ovom gradu, koji bi sa radom trebao otpočeti početkom juna.

Predsjednik Udruženja za djecu sa posebnim potrebama Sanja Živković rekla je sinoć novinarima da će Dnevni centar obezbjeđivati više različitih aktivnosti, od usluga servisnog centra, pomoći roditeljima, do zbrinjavanja djece koja zbog tjelesnih poteškoća nisu u mogućnosti da borave u drugim ustanovama obrazovnog tipa.

Živkovićeva očekuje da nastavak programa “Kutci za djecu”, koji nakon prošlogodišnje poplave realizuje organizacija “Vorld vižn” u okviru programa UNICEF-a.

“Traume od poplava kod djece su i dalje vidljive, pa se sa “Vorld vižnom” ove godine nastoji nastaviti program uz, nadamo se, saradnju Društva psihologa Republike Srpske”, rekla je Živkovićeva.

U skladu sa prilivom donatorskih sredstava, program “Kutci za djecu” nastojaće da obezbijedi tri sata dnevnih aktivnosti za 30 do 40 mališana uzrasta od tri do sedam godina.

Predsjednik Rotari kluba Doboj Rodoljub Milovanović potvrdio je da će se sredstva sa lutrije donirati dobojskom Dnevnom centru.

Milovanović je naveo da je dobojski Klub obilježio jubilej 10 godina od osnivanja.

Izvor: Doboj.Info